BK “Jelgava/BJSS”- ČEMPIONI

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas zelta medaļas ir izcīnījusi BK “Jelgava/BJSS”, kas šovakar Valmierā ar rezultātu 80:62 pieveica “Valmiera Glass/ViA” basketbolistus, fināla sērijā izcīnot panākumu ar 3-1.

Šovakar jau spēles pirmajā ceturtdaļā izdevās sajust spēles ritmu uzbrukumā, kamēr valmieriešiem bija problēmas ar metienu precizitāti, kā rezultātā mūsējie pēc pirmās ¼ daļas ieguva deviņu punktu pārsvaru (24:15).

Īstu uguņošanu šajā ¼ daļā sarīkoja Andris Justovičs gūstot 15 punktus.

Otrā ¼ daļa jau bija līdzīgāka, neliels pārsvars pat piederēja valmieriešiem, tādējādi spēles ½ laika pārtraukumā ejot, BK “Jelgava/BJSS” atradās vadībā ar 41:35.

Otrajā ½ laikā mūsējie ātri palielināja pārsvaru un praktiski visu laiku bija desmit un vairāk punktu vadībā. Spēles noslēdzošajā nogrieznī, mājinieki izmisīgi mēģināja atspēlēties, taču pieredzējušie jelgavnieki spēli no rokām vairs neizlaida un godam izcīnīja LBL 2. divīzijas zelta medaļas.

Ar 22 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām izcēlās Edgars Krūmiņš, 21 punktu pievienoja Andris Justovičs. 15 punkti, 7 atlēkušās bumbas un 5 rezultatīvas piespēles- Gatim Justovičam. Lieliski zem groziem nocīnījās Jānis Bērziņš, savākdams 9 atlekušās bumbas.

Punktu guvēji: E.Krūmiņš-22, A.Justovičs-21, G.Justovičs-15, K.Krūmiņš -2, O.Liepiņš-4, J.Bērziņš-3, T.Bitītis-2, J.Atelbauers-1, J.Roziņš, R.Gržibovskis, E.Satovskis