Fināla pirmā uzvara ir izcīnīta!

BK “Jelgava/BJSS” 87:77 “Valmiera Glass/ViA”, rezultāts sērijā 1:0.

Latvijas basketbola līgas (LBL) 2.divīzijas fināla sēriju ar uzvaru savā laukumā pār “Valmiera Glass/ ViA” ir veiksmīgi iesākuši BK “Jelgava” basketbolisti.

Emocijas, nepiekāpība un cīņasspars- tas raksturo šo spēli.

Ar došanos laukumā, abas komandas apliecināja, ka nebūt nav gatavas apstāties pie sasniegtā. Valmieras komandas iekļūšana finālā, uzvarot ambiciozo BK “Ķekava”, tiek vērtēta kā neliela, bet sensācija. Arī BK “Jelgava” basketbolisti ½ finālā pret BK “Turība” bija atstājuši daudz spēka un emociju. Viss liecināja, ka fināla cīņas būs principiālas un ar kārtīgām Play-Off kaislībam.

Pēc nedaudz kūtrā spēles sākuma, kad ar 0:5 vadībā izvirzījās valmierieši, pateicoties fanu bungu pirmajām rīboņām un komandas kapteiņa iniciatīvai, BK “Jelgava” sāka uzņemt apgriezienus. Ritot līdzvērtīgai cīņai abos laukuma galos, Jelgavas komandai ¼ daļu izdevās noslēgt ar +7. Edgars Krūmiņš, pirmajās 10 spēles minūtēs, bija “komandas motors” un salādēja pretinieku grozā 12 punktus. Svarīgu 3 punktu metienus izdevās realizēt arī Jānim Bērziņam un Kalvim Krūmiņam.

Otro ¼ komandas sāka ar daudz ātrāku basketbolu, kas noveda arī pie daudz kļūdām. Visu ¼ daļu uz laukuma valdīja, varbūt ne tas skaistākais basketbols, bet divu līdzvērtīgu komandu cīņa gan. Pēc Valmieras studentu izrāviena, sekoja jelgavnieku atbildes ar 3 punktu metieniem. Visu ¼ daļu spēles rezultāts saglabājās līdzvērtīgs un ½ laika pārtraukumā ejot BK “Jelgava” atradās vadībā ar 40:35.

Trešās ¼ daļas sākumā, abas komandas apmainījās ar precīziem tālmetieniem. Pēc tam jelgavnieku uzbrukums iestrēga un tas ļāva “Valmiera Glass/ ViA” basketbolistiem pietuvoties līdz 2 punktu starpībai.

Ar to mierā nebija “Jelgavas” kapteinis Edgars Krūmiņš, kurš atkal uzņēmās iniciatīvu uz saviem pleciem un jelgavnieki veica 6:0 izrāvienu. Gata Justoviča tālmetiens un Jāņa Atelbauera metiens no soda laukuma līdz ar ¼ daļas beigu signālu, ļāva saglabāt vadību ar 66:54, pirms izšķirošā spēles nogriežņa.

Noslēdzošās ¼ daļas pirmos punktus jelgavniekiem izdevās gūt tikai pēc nospēlētām 3 minūtēm un 10 sekundēm, kad pēc vairākām komandas neveiksmīgām darbībām, beidzot bumbu grozā raidīja Andris Justovičs. Bet jau ½ minūti vēlāk, pēc valmieriešu neveiksmīga uzbrukuma un Ronalda Elkšņa pārķertas bumbas, uz laukuma gandrīz izcēlās dūru cīņa. Šķiet Valmieras komanda bija nolēmusi, ka spēles gaitu ir iespējams lauzt ar provokācijām. BK “Jelgava” basketbolisti uz to diemžēl iekrita, bet svarīgākais- aizstāvēja komandas biedrus un apliecināja, ka nekādi joki nebūs. Pēc šīs epizodes, diskvalificējošās piezīmes saņēma valmierietis Klāvs Dubults un mūsējais Jānis Bērziņš, kurš noteikti nebija uzskatāms par epizodes iniciatoru.

Gata Justoviča 3 punktu metiens, jau nākamajā uzbrukumā, bija tieši tas kas nepieciešams. Valmierieši atbild ar “2”, bet BK “Jelgavas” rindās ar Andris Justovičs ar “3”! Uz tablo 74:63 un spēlēt atlicis vēl 5 minūtes.

To laikā, valmieriešiem atkal izdevās samazināt rezultāta starpību līdz 7 punktiem, bet pateicoties sakrātajai piezīmju normai un jelgavnieku precīzajiem soda metieniem, pirmajā fināla spēlē uzvaru izcīnīja BK”Jelgava/BJSS” ar rezultātu 87:77.

Rezultatīvākais BK “Jelgava/BJSS” rindās bija E.Krūmiņš-23. K.Krūmiņš-18, G.Justovičš-15, A.Justovičs-10, T.Bitītis-7, J.Bērziņš-5, J.Atelbauers-4, J.Roziņš-3, R.Elksnis-2, O.Liepiņš.

Pilns spēles protokols: http://www.basket.lv/lbllsbl/lbl-2/show-game?game_id=3729583&season_id=93955&league_id=24563#mbt:63-400$t&0=1

Atgādinām, ka zelta medaļas izcīnīs tā komanda, kas uzvarēs trīs spēlēs. Nākamā komandu savstarpējā tikšanās notiks 03.maijā, plkst. 19:00 Valmieras 5.vidusskolā. Bet jau piektdien, 5.maijā plkst. 18:00, komandas atkal cīņu aizvadīs Jelgavā. Ja fināla sērijā būs nepieciešamas 4 un 5 spēle- par to laikiem informācija sekos.

Visi par Jelgava, visi par “BK Jelgava”!