Esam FINĀLĀ!

Trešo un izšķirošo Latvijas Basketbola Līgas (LBL) 2.divīzijas ½ fināla spēli ir aizvadījušas “BK Jelgava/BJSS” un “BA Turība” komandas.

Ar rezultātu 94:81, uzvaru izcīnīja “BK Jelgava/BJSS” basketbolisti, tādējādi uzvarot sērijā ar 2:1 un nodrošinot vietu finālā. Fināla pretinieki būs “Valmiera Glass/ ViA” basketbolisti, kas divu spēļu summā (2:0) pārspēja regulārā turnīra uzvarētājus “BK Ķekava”.

Spēles spriedze bija jūtama vēl pirms tās sākuma. Ne pārāk ietilpīgajā “BA Turība” sporta zālē, jau vairāk kā stundu pirms mača sākuma, pulcējās kaislīgākie atbalstītāji, lai aizņemtu vietas. Līdz spēles sākumam, kas nedaudz aizkavējās tehnisku ķibeļu dēļ (tika labots viens no groziem), zāle bija skatītāju pilna. Jelgavnieku kaislīgākie fani un atbalstītāji (kas bija nospiedošā pārsvarā), uzkurināja īstas izslēgšanas spēļu emocijas.

Komandas spēli sāka apņēmīgi, spēles sākumā apmainoties ar punktu guvumiem. Tomēr, sākot ar pirmās ¼ daļas vidu, Jelgavas komandai izdevās nedaudz pārņemt spēles iniciatīvu un ceturtdaļu noslēgt ar sev labvēlīgu 20:16.

Otrās ¼ daļas pirmo minūti “BK Jelgava/BJSS” iesāka ar diviem precīziem 3-niekiem brāļu Jutoviču izpildījumā. Visa ¼ daļa aizritēja līdzvērtīgā cīņā. Lielāko pārsvaru (+13) jelgavnieki ieguva ¼ daļas priekšpēdējā minūtē, bet tomēr līdz ½ laika pārtraukumam, studenti atkal pietuvojās līdz 38:46.

Trešās ¼ daļas ievadā, “BK Jelgava/BJSS” panāca +10, bet pēc pusotras minūtes jau atkal bija tikai +5. Uz laukuma spēkojās divas līdzvērtīgas komandas- pēc vienu veiksmīgām epizodēm, sekoja otru atbildes gājiens. Tomēr ceturtdaļas beigu daļā, aukstasinīgāk nospēlēja jelgavnieki un pirms izšķirošajām 10 minūtēm panāca +13.

Ceturto ¼ daļu “BA Turība” sāka apņēmības pilni un jau pirmajās atjaunoja spēles intrigu, samazinot rezultāta starpību vairs tikai līdz 5 punktiem, pēc kā jelgavnieku treneris Varis Krūmiņš bija spiest pieprasīt minūtes pārtraukumu. Šķiet ka tika rasti pareizie vārdi, jo jau nākamajās 1,5 minūtē, “BK Jelgava” atjaunoja +13.

Likās, ka kritisks brīdis var iestāties spēles 35 minūtē, kad laukumu piektās personiskās piezīmes dēļ nācās pamest jelgavnieku kapteinim Edgaram Krūmiņam. Tomēr jelgavnieku milzīgā apņēmība un pieredze, ļāva nospēlēt ar “vēsu prātu”. Šķiet ka lūzuma punktu, divas ar pusi minūtes līdz pamatlaika beigām panāca Kalvis Krūmiņš, realizējot 3 p-tu metienu un atjaunojot +11. Studenti sāka forsēt notikumus, izdarot vairākus ātrus, bet nesekmīgus uzbrukumus. Aukstasinību saglabāja pieredzējušie Jelgavas basketbolisti, izcīnot gan vairākas svarīgas epizodes aizsardzībā, gan realizējot metienus no soda līnijas.

“BK Jelgava/BJSS” sastāvā, trīs spēlētājiem izdevās pārsniegt 20 gūto p-tu robežu.

Savu šīs sezonas, otro rezultatīvāko spēli, aizvadīja Gatis Justovičs, saberot pretinieku grozā 26 punktus un atdodot 7 rezultatīvas piespēles. Ar lielisku sniegumu pievienojās arī Kalvis Krūmiņš (23 p-ti) un Andris Jutovičs (21 p-ti + 9 izprov. piez). Ronalds Elksnis uzvaru kaldināja ar 12 p-iem, Edgars Krūmiņš ar 8 p-iem un 6 izcīnītajām bumbām, bet Jānis Bērziņš un Toms Bitītis guva pa 2 p-iem.

Īpaši, uzvaras kaldināšanā, jāizceļ “BK Jelgava” fani un līdzjutēji- viņu pienesums bija vismaz “Triple-Double” vērts!

“BK Jelgava/ BJSS” finālā gaida cīņa līdz 3 uzvarām ar “Valmiera Glass/ViA”, kas otrā ½ fināla cīņā, visnotaļ sensacionāli, uzvarēja regulārā turnīra līderus “BK Ķekava”.

Fināla cīņas, visticamāk, sāksies maija pirmajā nedēļā un pirmā no tām tiks aizvadīta Jelgavā. Sekojiet informācijai mūsu mājas labā, Facebook un Twitter kontos!

Tiekamies jau nākamajās spēlēs!

Visi par Jelgava. Visi par “BK Jelgava”.