BK “Jelgava” uzvar un iekļūst 1/4 finālā

Latvijas Baskebola līgas (LBL) 2.divīzijas izslēgšanas spēļu astotdaļfinālu veiksmīgi un pārliecinoši ir pārvarējis BK “Jelgava”, kas arī atbildes spēlē ar 104:88 pieveica LU/BS Rīga.

Abu vienību pirmajā tikšanās reizē Rīgā jelgavnieki izcīnīja panākumu ar 71:65, tadejādi pirms atbildes spēles iegūstot sešu punktu handikapu.

Atbildes cīņa tika aizvadīta dienu vēlāk Zemgales Olimpiskajā centrā. Līdzīgi kā pirmajā spēlē, arī šoreiz pirmais puslaiks pagāja līdzvērtīgā cīņā, pēc kuras rezultāta tablo vēstīja +3 mūsējiem (51:48). Taču trešajā ceturtdaļā LU studenti prata ne tikai atspēlēties, bet uz mirkli ieguva pat sešu punktu pārsvaru, kas divu spēļu summā nozīmēja neizšķirtu. Taču tas izrādījās tikai īss vājuma brīdis, jo mača turpinājā mūsējie prata mobilizēties un pilnībā lauzt cīņas gaitu, kas tās noslēgumā ļāva izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar 104:88. Divu spēļu summā BK “Jelgava” tas deva panākumu ar +22.

Rezultatīvākais spēlētājs mūsējo rindās bija kapteinis Edgars Krūmiņš, kurš pretinieku grozā sabēra 24 punktus. Produktīvu spēli aizvadīja arī Kalvis Krūmiņš, kurš guva 22 punktus, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un pārtvēra četras piespēles. Pārējie punktu guvēji: Andris Justovičs 14, Ronalds Elksnis 13, Jānis Bērziņš 12, Gatis Justovičs 7 (+7 rez.piesp.), Toms Bitītis 7, Jānis Atelbauers 4, Jēkabs Roziņš 2.

LBL2 ceturtdaļfinālā BK “Jelgava” tiksies ar Līvēniem, kas savukārt divu spēļu summā tika galā ar RSU studentu pretestību. Pirmā ceturtdaļfināla spēle tiks aizvadīta jau šo piektdien Jelgavā, Sporta hallē, plkst. 19.30, bet atbildes mačs norisināsies 4.aprīlī Līvānos. Spēles sākums plkst. 20.00. Ja būs nepieciešama trešā, izšķirošā, spēle, tad tā notiks 7.aprīlī Jelgavas Sporta hallē plkst. 19.30.

Nāc un atbalsti savas pilsētas komandu. Visi par Jelgavu.
Foto: Austris Auziņš, Jelgavas Vēstnesis.