TOP 12 cīņas noslēdzam ar uzvaru

PunktLatvijas Basketbola līgas (LBL) 2.divīzijas TOP 12 posma cīņām pielicis BK “Jelgava”, kas noslēdzošajā spēlē savā laukumā ar 85:71 apspēlēja BK “Ogre/Kumho Tyre”-2 vienību.

TOP 12 posmu, jeb regulārā čempionāta otro kārtu, jelgavnieki noslēdza uz ļoti pozitīvas nots. Proti, pirms pēdējās spēles tika sveikts BK Jelgava kapteinis Edgars Krūmiņš, kurš tika atzīts par februāra mēneša labāko spēlētāju. Arī pašā spēlē tika gūts panākums, kas mūsējiem ļauj turpināt iespaidīgo uzvaru sēriju, kas tagad jau ir 12 panākumi pēc kārtas. Jāatgādina, ka šo uzvaru gājienu jelgavnieki uzsāka jau 2017.gada 10.janvāri, kad savā laukumā ar 93:71 tika pieveikti Līvāni. Savukārt spēlē ar BK “Ogre/Kumho Tyre” -2 vienību ir izceļams vēl kāds nozīmīgs fakts – Andris Justovičs tās ceturtajā ceturtdaļā realizēja septiņus (!) trīspunktu metienus, kas arī bija izšķirošais lūzuma brīdis šajā mačā. Spēlē kopumā Justovičs realizēja 8 no 11 izmestajiem trīspunktu metieniem, kā arī visus trīs divpunktu metienus, uzvaru kaldinot ar 30 punktiem, kas viņam deva arī +33 efektivitāti.


Pārējie punktu guvēji: Kalvis Krūmiņš 13 (+9 atl.b.), Gatis Justovičs 12 (+10 rez.piesp.), Jānis Atelbauers 8, Jānis Bērziņš 6, Toms Bitītis 5, Oskars Liepiņš 4, Maksims Husko 3, Ronalds Elksnis 2, Niks Kļaviņš 2.

TOP 12 posma kopvērtējumā, neskatoties pārējo komandu atlikušajām spēlēm, BK Jelgava ar 18 uzvarām un 4 zaudējumiem jau šobrīd ir nodrošinājis trešo vietu. Augstāk mūsējiem diez vai izdosies pakāpties. Tas savukārt nozīmē to, ka izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā mūsējie mērosies spēkiem ar 14.vietas ieguvēju. Šobrīd zināms tas, ka astotdaļfināla cīņas tiks aizvadītas laika posmā no 20.-28.martam.

Atbalsti savas pilsētas komandu. Visi par Jelgavu.
Foto: Austris Auziņš, Jelgavas Vēstnesis.