Rezultatīvā mačā pieveicam līderi BA “Turība”

Savu meistarību un augstos mērķus turpina apliecināt BK “Jelgava” basketbolisti, kas Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2.divīzijas čempionāta TOP 12 posmā guvuši jau desmito uzvaru pēc kārtas, savā laukumā ar 99:91 apspēlējot līderi Biznesa augstskola “Turība”.

Jelgavas basketbolisti savu uzvaru gājienu iesāka 2017.gada 10.janvārī, kad ar 93:71 savā laukumā apspēlēja Līvānu vienību. Kā saka – apetīte rodas ēdot. To pašu var teikt arī par jelgavniekiem, kuru “uzvaru apetīte” aug ar katru nākamo spēli. Izņēmums nebija arī mačs pret līderi BA “Turība”, kurai neviens negrasījās griezt ceļu un bija gatavi cīnīties par katru laukuma centimetru.

Aizvadītajā cīņā šoreiz uzbrukums dominēja pār aizsardzību, jo abas komandas lieliski izmantoja katra savas stiprās puses un ar teicamu precizitāti mača pirmajā puslaikā realizēja metienus. Izšķirošā bija mača trešā ceturtdaļa, kurā jelgavniekiem izdevās lauzt cīņas gaitu un tās noslēgumā izvirzīties vadībā pat ar 10 punktu pārsvaru (79:69). Spēles noslēdzošajā nogrieznī iegūtais pārsvars vienu brīdi tika palielināts līdz pat 16 punktiem, kas veiksmīgi tika noturēts līdz pat cīņas beigām, kas mūsējiem deva skaistu un emocionāli svarīgu uzvaru ar 99:91 (28:26, 25:26, 26:17, 20:22).

Rezultatīvākais spēlētājs, kā ierasts, jelgavnieku rindās bija tās kapteinis Edgars Krūmiņš, kurš guva 27 punktus, kā arī izcīnīja 7 atlēkušās bumbas un atdeva tika pat rezultatīvas piespēles. Jāizceļ arī mūsu aizsargs Kalvis Krūmiņš, kurš pretinieku grozā sameta 16 punktus un savāca 11 atlēkušās bumbas, kas bija labākais rādītājs komandā. Ar double double izcēlās arī Gatis Justovičs, kuram 10 punkti un tik pat atdotas piespēles. Pārējie punktu guvēji: Andris Justovičs 19, Ronalds Elksnis 12, Toms Bitītis 4, Jānis Bērziņš 4, Maksims Husko 3, Niks Kļaviņš 2, Jēkabs Roziņš 2.

TOP 12 posma kopvērtējumā BK “Jelgava” ar 16 uzvarām un 4 zaudējumiem šobrīd ieņem otro pozīciju, kamēr BA “Turība” ar bilanci 17-2 joprojām ir pirmā.

Nākamo spēli komanda mūsējie aizvadīs jau rītvakar, kad savā laukumā, Zemgales Olimpiskajā centrā, uzņems “Mārupes” SC (9-9). Spēles sākums plkst. 19.30.

Nāc un atbalsti savas pilsētas komandu. Visi par Jelgavu.
Foto: Austris Auziņš, Jelgavas Vēstnesis.