No Rīgas ar “desmitnieku”

Desmito panākumu Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2.divīzijas TOP 12 posmā izcīnījis BK “Jelgava”, kas izbraukuma spēlē Rīgā ar 90:82 arī otrajā tikšanās reizē pieveica RSU vienību.

Aizvadītā spēle bija interesanta ar to, ka tās likteni ļoti lielā mērā izšķīra abu vienību starta piecinieku sniegums. Mūsējiem: Jānis Bērziņš, Niks Kļaviņš, Gatis Justovičs, Edgars Krūmiņš un Ronalds Elksnis kopā guva 74 no komandas 90 punktiem. Savukārt RSU rezervistu pienesums bija vien 3 punkti. Šis un pieļauto kļūdu skaits šoreiz arī bija galvenie faktori, kas izšķīra mača likteni. Mūsējie pieļāva tikai astoņas kļūdas, kamēr rīdzinieki kļūdījās 15 reizes.

Šosezon labāko un produktīvāko spēli jelgavnieku rindās aizvadīja Gatis Justovičs kurš ar 29 gūtajiem punktiem bija spēles rezultatīvākais spēlētājs. Turklāt Justovičs uzbruka grozam ar apskaužamu precizitāti, realizējot 12 no 15 metieniem no spēles. Jāpiebilst, ka viņa rēķinā arī 11 rezultatīvas piespēles. Par punktu mazāk (28) guva komandas kapteinis Edgars Krūmiņš, kurš bija arī labākais cīnitājs zem groziem, savā rēķinā ierakstot astoņas atlēkušās bumbas.
Pārējie punktu guvēji: Elksnis 14, Bitītis 8, A.Justovičs 4, Roziņš 3, Bērziņš 3, Atelbauers 1.

TOP 12 posma kopvērtējumā BK “Jelgava” ar 10 uzvarām un 4 zaudējumiem ir nostabilizējusies ceturtajā vietā.

Nākamo spēli mūsējie aizvadīs 3.februārī, kad savā laukumā, Jelgavas Sporta hallē, uzņems trešās vietas īpašnieci Valmiera Glass/ViA (11-2). Spēles sākums plkst.19.30.

Nāc un atbalsti savas pilsētas komandu. Visi par Jelgavu.
Foto: Austris Auziņš, Jelgavas Vēstnesis.