Izbraukuma cīņa ar RSU

Rītvakar kārtējo Latvijas Basketbola līga (LBL) TOP 12 posma spēli aizvadīs BK “Jelgava”, kas izbraukumā mērosies spēkiem Rīgas Stradiņa universitāti. Spēles sākums plkst. 19.30.

Pirmo BK “Jelgava” un RSU cīņu var salīdzināt ar amerikāņu kalniņiem – te veiksmīgs spēles nogrieznis padevās vienai, te otrai vienībai. Proti, spēles pirmais puslaiks pagāja jelgavnieku zīmē, kas pēc tā bija iekrājuši visai solīdu 25 punktu pārsvaru. Šķita jau, ka šajā cīņā viss ir izšķirts un otrs puslaiks ir vairs tikai formalitāte. Taču tā nebūt nedomāja RSU studenti, kas trešajā ceturtdaļā ne tikai sadeldēja iegūto deficītu, bet pat spēja to noslēgt ar viena punkta pārsvaru. Protams, ka ar šādu spēles ritēju nebija mierā mūsējo galvenais treneris Varis Krūmiņš, kurš pārtraukumā spēja atrast pareizos vārdus un taktiku, lai spētu lauzt cīņas gaitu un svara kausus atkal pavērst savā virzienā. Spēles pēdējo nogriezni jelgavnieki uzvarēja vairāk kā iespaidīgi – ar 31:9, kas noslēgumā mūsējiem deva visai pārliecinošu uzvaru ar 98:77.

Viens no galvenajiem šīs uzvaras kaldinātājiem bija Kalvis Krūmiņš, kurš pēdējā ceturtdaļā izcēlās ar vairākiem precīziem trīspunktu metieniem, tādejādi salaužot visas RSU cerības uz pozitīvu iznākumu šajā mačā. Kopā Krūmiņa rēķinā 19 punkti, bet ar 18 ačiem atzīmējās gan Edgars Krūmiņš, gan Ronalds Elksnis.

TOP 12 posma kopvērtējumā BK “Jelgava” ar deviņām uzvarām un četriem zaudējumiem šobrīd ieņem ceturto vietu.

Atbalsti savas pilsētas komandu. Visi par Jelgavu.
Foto: Austris Auziņš, Jelgavas Vēstnesis.