Pieveicam Limbažus, gaidām Saldu

Īpaši aizraujošu un dramatisku cīņu Latvijas Basketbola līga (LBL) 2.divīzijas regulārajā turnīrā aizvadījis BK Jelgava, kas savā laukumā ne bez kārtīgas veiksmes palīdzības ar rezultātu 80:79 pieveica Olimpiskais centrs “Limbaži” vienību. Taču jau rīt jelgavnieki ar spēli pret pagājušās sezonas čempioni BK Saldus noslēgs grupu turnīra pirmo kārtu.

Spēli ar OC “Limbaži” var raksturot pavisam vienkārši – drāma ar laimīgām beigām. Visu maču aizvadot smagā un fiziskā cīņā, te vadībā atrododies vienai, te otrai vienībai, spēles uzvarētājs tika izšķirts mača pēdējā sekundē. Vēl minūti un 18 sekundes līdz cīņas beigām jelgavnieki bija iekrājuši diezgan komfortablu 7 punktu pārsvaru, ar ko gan izrādījās nebija pietiekoši, lai limbažnieki ne tikai to spētu atspēlēt, bet pat izvirzīties vadībā. Tomēr 4 sekundes līdz pamatlaika beigām Ronalds Elksnis ar diviem precīziem soda metieniem atkal panāca minimālu pārsvaru – 80:79. Uz ko limbažnieki mača pēdējā sekundē spēja atbildēt ar brīvu metienu no groza apakšas, kas mūsējiem laimīgā kārtā un tikai limbažniekiem nesaprotamā veidā, nebija precīzs. UZVARA ar 80:79, kas A apakšgrupā mūsējiem (9 uzvaras, 2 zaudējumi) garantē otro vietu.

BK Jelgava: E.Krūmiņš 24 (+14 atl.b.), Justovičs 14, Elksnis 11, Bitītis 7, K.Krūmiņš 6 (8 atl.b., 8 rez.piesp.), Roziņš 3, Atelbauers 2, Husko, Liepiņš, Gržibovskis.
Grupu turnīra pirmo kārtu jelgavnieki noslēgs jau rītvakar, kad Zemgales Olimpiskais Centrs uzņems pagājušās sezonas čempioni BK “Saldus. Spēles sākums plkst. 19.30. Jāatgādina, ka pirmajā abu vienību tikšanās reizē panākumu ar 87:75 svinēja mūsējie.
Nāc un atbalsti savas pilsētas komandu. Visi par Jelgavas pilsēta.
Foto: Austris Auzins, Jelgavas Vēstnesis.