Kristaps Gludītis pēc zaudētās spēles uzslavē savus komandas biedrus

Kad kaislības norimušas pēc BK “Jelgava” piedzīvotā pirmā zaudējuma Jūrmalas komandai “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas atklāšanas spēlē, jelgavnieku līderis Kristaps Gludītis dalās ar iespaidiem un emocijām pēc aizvadītā mača.

“Zaudēt, protams, nav patīkami. It īpaši, ja piedzīvojām zaudējumu spēlē, kurā lielāko daļu spējām ne tikai kontrolēt gaitu, bet arī atrasties vadībā,” atzīst K.Gludītis, kurš “Jelgavas” kluba sastāvā oficiālā spēlē debitēja ar 17 gūtajiem punktiem, kā arī izcīnīja trīs atlecošās bumbas, atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzrādīja solīdu metienu precizitāti (2p. – 4/8, 3p. – 3/7).

“Uzskatu, ka mani komandas biedri šajā mačā cīnījās katrā epizodē līdz galam. Nedrīkstētu pārmest kādam no viņiem par cīņasspara trūkumu. Viss bija tomēr mūsu pašu rokās. Nespējām realizēt vairākus svarīgus pilnīgi brīvus metienus un izšķirošajos notikumos laukumā nespējām noticēt paši saviem spēkiem. Kopā ar treneriem jāizdara pareizie secinājumi un jāsāk gatavoties jau nākamajai spēlei pret “Jēkabpili”.

Kristaps Gludītis Latvijas Basketbola elitē atgriezies pēc divu gadu pārtraukuma. 20 gadus vecais spēlētājs 2012./2013.gada sezonā “Aldaris” Latvijas Basketbola līgā debitēja Latvijas U18 komandas sastāvā, aizvadot desmit spēles.

 

FOTO: Raitis Supe (Jelgavas Vēstnesis)