“Jelgavas” basketbolisti smagā cīņa piekāpjas jūrmalniekiem

29.septembrī Lapmežciema sporta zālē “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas regulārā čempionāta pirmajā jaunās sezonas spēlē BK “Jelgava” ar 53:60 piekāpās “Jūrmala/Fēnikss”.  Lai arī jelgavnieki kontrolēja lielāko daļu spēles gaitu, mača izskaņā veiksmīgāki bija mājinieki.

“Spēlētājiem šodien par cīņas sparu neko nevar pārmest. Mani basketbolisti plēsās par katru laukuma centimetru. Es lepojos ar savu komandu,” pēc mača nosaka komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Starp jelgavniekiem rezultatīvākais spēlētājs bija Kristaps Gludītis, kurš nospēlētās 34 minūtēs guva 17 punktus (2p. – 2/4, 3p. – 3/7), izcīnīja trīs bumbas zem groziem un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

Rihards Zēbergs izcēlās ar deviņiem gūtajiem punktiem kā arī rezultatīvi asistēja saviem partneriem četras reizes. Riharda rēķinā arī četras atlecošās bumbas un divas pārtvertas piespēles.

Nākamo spēli BK “Jelgava” aizvadīs 7.oktobrī, kad izbraukumā tiksies ar BK “Jēkabpils”, savukārt pirmo mājas spēli mūsu vienība aizvadīs 10.oktobrī, kad Zemgales olimpiskajā centrā plkst. 19.00 uzsāks spēli pret “Barons/LDz”.

 

“Aldaris” LBL, 28.septembris

“Jūrmala/Fēnikss” – BK “Jelgava” 60:53 (12:13, 12:9, 12:19, 24:12)

Jelgava: Gludītis 17, Zēbergs 9, Rubenis 9, Pļavnieks 8, Čavars 3, Šuliauskas 3, Justovičs 2, Atelbauers, Husko, Bērziņš, Opaļevs.