Latvijas U20 basketbolisti sasniedz Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālu

Pēc vāji aizvadīta pirmā puslaika Latvijas U20 vīru izlase Itālijā notiekošajā Eiropas čempionāta pēdējā 2.kārtas spēlē spēja tomēr atspēlēt 15 punktu deficītu un uzvarēt ar 75:66  Beļģijas komandu. Līdz ar to Latvijas jaunie basketbolisti iekļuvuši turnīra astoņu labāko komandu pulkā un nākamā cīņa jau sagaidāma ceturtdaļfinālā pret Turciju.

 

Latvijas U20 izlases galvenajam trenerim Arnim Vecvagaram jau otro maču nācās iztikt bez viena no saviem pamata rotācijas spēlētājiem un labākajam piespēlētājam komandā Kristapa Pļavnieka, kurš guvis nelielu savainojumu.

 

Uzvarētāju rindās lielākais uzvaras kaldinātājs bija Rolands Šmits, kurš guva 26 punktus, bet jelgavnieks Rihards Lomažs pret beļģiem guva sešus punktus, izcīnīja septiņas atlecošās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles un pārtvēra trīs bumbas, to visu iespējot 24 minūtēs. Tikmēr otrs jelgavnieks Dāvis Geks laukumā aizvadīja 31 minūti, gūstot četrus punktus un izcīnot piecas atlecošās bumbas.

 

Pēc izcīnītās uzvaras pār Beļģijas vienaudžiem, Latvijas U20 basketbolisti 2.kārtas E grupā ieņēma 3.pozīciju, kas ceturtdaļfinālā dos iespēju tikties ar F grupas vicelīderi Turciju. Šis mačs paredzēts 17.jūlijā plkst. 22.00.