Latvijas U20 zaudē, Lomažs un Pļavnieks starp labākajiem statistikas rādītājos

13.jūlijā Itālijā notiekošajā Eiropas čempionātā vīriešu U20 izlasēm, Latvijas basketbolisti turnīra 2.kārtā ar 50:57 atzina Francijas vienaudžu pārākumu. Tikmēr pēc apakšgrupu turnīra spēlēm Kristaps Pļavnieks un Rihards Lomažs atrodami starp labākajiem turnīra basketbolistiem dažādās individuālās statistikas kategorijās.

 

Zaudētāju rindās ar spožu statistiku spēlētāji nav izcēlušies. Arī Jelgavas trijotnei viduvējs sniegums. Dāvis Geks (attēlā)aizvadītās 23 minūtēs guva deviņus punktus. Rihards Lomažs 24 minūšu laikā guva sešus punktus un izcīnījas sešas atlecošās bumbas, bet Kristapa Pļavnieka kontā divi punkti un trīs rezultatīvas piespēles.

 

Jāatzīmē Kristapa Pļavnieka sniegums, kurš pēc aizvadītajām četrām apakšgrupu spēlēm ar vidēji 3.8 rezultatīvām piespēlēm atrodas 6.pozīcijā visā turnīrā starp labākajiem piespēlētājiem. Savukārt Rihards Lomažs ierindojies 7.vietā starp labākajiem bumbu pārtvērējiem – 2.3.

 

Nākamo 2.kārtas spēli Latvijas komanda aizvadīs rīt, 14.jūlijā, kad tiksies ar mājiniekiem itāļiem. Spēles sākums plkst. 22.00.

 

Autors: Jānis Tiltiņš

Foto: fibaeurope.com