Geka un Lomaža rezultativitāte sekmē Latvijas uzvaru pār bulgāriem

Latvijas U20 basketbola izlase Itālijā notiekošajā Eiropas čempionāta spēlē ar 84:64 pārliecinoši pieveica Bulgārijas vienību. Par produktīvākajiem spēlētājiem Latvijas izlases rindās kļuva tieši BK “Jelgava” basketbolisti Rihards Lomažs un Dāvis Geks. Arņa Vecvagara vadītā vienība izcīnīja otro uzvaru trijās spēlēs.

 

Lai arī pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar 23:25, par labu bulgāriem, tomēr nākošajās divās ceturtdaļās latviešu basketbolisti ar lielu enerģiju, komandas spēli un solīdu precizitāti no tālās distances spēja rezultātu izlīdzināt un nosvērt mača svara kausus savā pusē, uzvarot visos atlikušajos ceturkšņos un visā mačā ar 84:64.

 

Teicams sniegums šajā mačā Rihardam Lomažam, kurš nospēlētās 26 minūtēs guva 18 punktus izcīnīja sešas atlecošās bumbas un pārtvēra četras bumbas. R.Lomaža spēli novērtēja arī BK “Jelgava” galvenais treneris Mārtiņš Gulbis, kurš norāda, ka šāds spēlētājs, ar tik milzīgu cīņassparu, ir vajadzīgs katrā komandā.

 

Tikmēr Dāvis Geks sev atvēlētajās 22 minūtēs sakrāja 13 punktus, realizējot 3 no 6 tālmetieniem, savukārt saspēles vadītājs Kristaps Pļavnieks guva četrus punktus un atdeva septiņas rezultatīvas piespēles.

 

Pēc izcīnītās otrās uzvaras trijos mačos Arņa Vecvagara vadītā Lavijas U20 izlase Eiropas čempionāta B grupā piecu komandu konkurencē no 4.pozīcijas pakāpusies uz 3.vietu. Turnīra izspēles sistēma paredz, ka turnīra nākamajā kārtā iekļūs trīs labākās vienības no četrām apakašgrupām un turpinās cīņu par medaļām, savukārt pārējās vienības sadalīs galīgo vietu secību no 13. līdz 20.vietai.

 

Nākamo spēli Latvijas komanda aizvadīs jau rīt, kad būs jātiekas ar Izraēlas komandu.

 

Autors: Jānis Tiltiņš

Foto: zz.diena.lv