Latvijas U20 vīri piekāpjas Serbijai

8.jūlijā vakarā Itālijā notiekošajā FIBA Eiropas čempionātā Latvijas U20 vīru komanda ar 56:69 atzina Serbijas vienaudžu pārākumu. Zaudētāju komandas rindās ar desmit punktu guvumu izcēlās BK “Jelgava” aizsargs Rihards Lomažs. Diviem citiem jelgavniekiem šoreiz pieticīgāks sniegums.

 

Pirms spēles par favorītiem uzskatītie serbi maču sāka ļoti agresīvi, taču ar labu komandas spēli Arņa Vecvagara vadītā komanda spēja ne tikai turēties līdzi, bet arī noslēgt pirmo ceturtdaļu savā labā ar 17:14. Arī pēc puslaika Latvijas izlase atradās vadībā ar +3. Līdzīga cīņa noritēja mača trešajā ceturtdaļā, bet pēdējā desmit minūtē mūsu vīriem nedaudz pietrūka izturības. Noslēdzošā mača ceturtdaļa tika zaudēta ar 8:16 un tika piedzīvots pirmais zaudējums turnīrā.

 

Latvijas U20 izlases sastāvā rezultatīvākais bija Ervīns Mežnieks ar 14 gūtajiem punktiem. BK “Jelgava” aizsargs Rihards Lomažs ar desmit ačiem bija otrs rezultatīvākais, savukārt divi citi jelganieki Kristaps Pļavnieks un Dāvis Geks guva attiecīgi divus un piecus punktus.

 

Nākamo spēli mūsu vīri aizvadīs 10.jūlijā, kas tiksies ar Bulgārijas komandu.

 

Autors: Jānis Tiltiņš

FOTO: Fibaeurope.com