Gekam sezonas produktīvākā spēle, “Jelgava” sakauj jēkabpiliešus

Ar skaistu BK “Jelgava” uzvaru noslēdzās 25.marta “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēle Zemgales olimpiskajā centrā, kurā vietējā komanda ar 91:75 sakāva BK “Jēkabpils”. Uzvarētāju rindās Dāvis Geks aizvadīja sezonas labāko maču, gūstot 24 punktus un sakrājot efektivitātes koeficientu – 26.

 

Lai arī spēles gaitā viesu komanda spēja veikt nelielus izrāvienus un samazināt rezultāta starpību, tomēr Mārtiņa Gulbja un Gata Justoviča vadītā komanda bija ļoti sekmīgi izpildījusi mājas darbu un kā pēc notīm apspēlēja kādreizējā Latvijas izlases spēlētāja Edmunda Valeiko vadīto BK “Jēkabpils”, atstājot pretinieku līderus “jaņos”.

 

“Eiforijai nav pamata. Vēl ir daudz jāpaveic, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs. Šis bija mazs solis pretim šim panākumam. Esam izcīnījuši uzvaru, taču jau gatavojamies nākamajam mačam,” nosvērts pēc izcīnītā panākuma ir BK “Jelgava” galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. “Pateicamies visiem faniem un līdzjutējiem, kas bija ieradušies uz šo nozīmīgo spēli!”

 

Uzvarētajā spēlē produktīvākais sniegums uzbrucējam Dāvim Gekam, kurš pretinieku grozā salādēja 24 punktus. Rihards Ginters guva 12, bet pēc traumas sastāvā atgriezās Deniss Krestiņins, kurš guva septiņus punktus un izcīnīja 16 atlecošās bumbas.

 

Nākamās četras LBL regulārā čempionāta spēles jelgavnieki aizvadīs izbraukumā, un basketbols Jelgavas pilsētā atriezīsies tikai tad, ja mūsu basketbolisti spēs iekļūt sacensību izslēgšanas spēļu kārtā, kas pēc izcīnītās uzvaras ir pavisam reāli.

 

“Aldaris” Lavijas Basketbola līga

Zemgales olimpiskais centrs, 25.marts

BK “Jelgava” – BK “Jēkabpils” 91:75 (24:11, 20:22, 29:13, 18:29)

Jelgava: Geks 24, Ginters 12, Čavars 11+6ab, Pļavnieks 10+6rp, Justovičs 10, Mētra 8+6rp, Krestiņins 7+16ab, Cikaļuks 6+4ab, Bērziņš 2, Lomažs 1, Bitītis.