BK “Jelgava” pirms finiša spurta pārbauda kaujas gatavību

“Aldaris” Latvijas Basketbola līgas regulārais čempionāts strauji tuvojas noslēgumam. Jelgavniekiem šī nedēļā bija bez oficiāliem mačiem, tādēļ 20.martā Zemgales olimpiskaja centrā tik aizvadīta pārbaudes spēle ar Lietuvas klubu “Suduva-Mantinga”.

 

Mūsu pretinieki pēc spēka otrajā spēcīgākajā Lietuvas līgā NKL patlaban aizvada izslēgšanas spēles. “Suduva” basketbolisti regulāro sezonu noslēdza 2.vietā. Viesiem līdzīgi kā jelgavniekiem spēļu kalendārā izveidojies logs, tādēļ vienības aizvadīja pārbaudes maču, kurā pārāki ar 82:75 izrādījās lietuvieši.

 

BK “Jelgava” sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ar 19 punktiem bija Dāvis Geks. Agnis Čavars sakrāja 15 un izcīnīja sešas atlecošās bumbas, bet Kristapa Pļavnieka kontā 15 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles.

 

Viesu komandas sastāvā Pauļus Petrelevičus, kurš 2013.gadā bija pieteicies Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftam un Rokas Čepanonis katrs guva pa 17 punktiem.

 

BK “Jelgava” nākamā spēlē “Aldaris” LBL turnīrā paredzēta trešdien, 25.martā, kad Zemgales olimpiskajā centrā plkst. 19.00 mūsu vīri tiksies ar BK “Jēkabpils” vienību. Mačs tiks demonstrēts arī interneta video tiešraidē Best4Sport.tv. Jelgavniekiem šī ir pēdējā mājas spēle LBL regulārajā čempionātā.

 

Atgādinām, ka BK “Jelgava” joprojām turpina cīņu par iekļūšanu izslēgšanas spēļu kārtā. Regulārajā čempionātā atlikušas piecas spēles, turklāt trīs no tām ar visciešākajiem konkurentiem par 6.vietu turnīra tabulā – BK “Jēkabpils” (jātiekas divreiz) un “Barons/LDz”.