Vai “Jelgava” spēs pagarināt uzvaru sēriju līdz trijām?

11.martā Jelgavas sporta hallē “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) mājas spēlē “Jelgava” uzņems viesus no Valmieras. Zaudējums Jelgavā Vidzemes klubam var vilkt pāri strīpu jebkādām izredzēm iekļūt izslēgšanas spēlēs. Šī būs abu komandu trešā spēle šajā sezonā.

Līdz šim abas komandas savā starpā tikušās trīs reizes. 1.novembra mačā BK “Jelgava” savā laukumā apspēlēja “Valmieru” 80:70, savukārt 23.decembrī izbraukumā Mārtiņa Gulbja un Gata Justovičs vadītā komanda piekāpās ar 63:71.

Abām vienībām durvis uz LBL izslēgšanas spēlēm stāv atvērtas, taču pēc šī mača liktenis var izšķirties jau valmieriešiem, kuriem bilance nav diez ko spoža 9 uzvaras un 16 zaudējumi, kamēr “Jelgava” atrodas turnīra tabulā vienu vietu augstāk ar bilanci 11-13.

“Valmieras basketbolistiem situācija ir krietni sarežģīta. Viņiem teju jāuzvar visi atlikušie mači, lai saglabātu kaut teorētiskas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs,” informē BK “Jelgava” treneris Gatis Justovičs. “Mēs esam gatavi kārtīgai cīņai, jo apzināmies, cik nozīmīga ir šī spēle abām komandām. Mūsu izredzes uz play-off mačiem ir krietni reālākas, taču atlikušajās septiņās spēlēs jāizdara maksimums un tad raudzīsim kāda būs situācija turnīra tabulā.

“Valmieras” komandā uzbrukuma līderi ir divi leģionāri – amerikānis Džaastins Hērts, kurš vidēji gūst 16.5 punktus un ir viens no līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem, kā arī lietuvietis Vitenis Čizauskis, kurš caurmērā sakrāj 13.2 punktus ik mačā, kā arī vidēji atdod četras rezultatīvas piespēles.

Cerēsim, ka mājīgās Jelgavas sporta halles sienas un līdzjutēju atbalsts spēles palīdzēt “Jelgavas” basketbolistiem izcīnīt uzvaru.

Kā ierasts “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas spēļu laikā risināsies tradicionālā līdzjutēju akcija “Trāpi un brauc”. Starp biļetes nopirkušajiem skatītājiem tiek izlozēti pieci veiksminieki, kuri lielajā pārtraukumā sacenšas “mīnusu” spēlē. Tās uzvarētājs vai uzvarētāja iegūst tiesības sezonas beigās piedalīties Lielajā finālā, kurā tiks izspēlēta automašīna “Škoda Fabia”.

 

Autors: Jānis Tiltiņš