BK “Jelgava” nespēja apturēt enerģiskos valmieriešus

Trešdienas vakarā basketbola klubs “Jelgava” “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlē piedzīvoja zaudējumu savā laukumā, piekāpjoties BK “Valmiera” ar 71:87. Mūsu komandas rindās sezonas labākais sniegums ukraiņu centram Oleksandram Cikaļukam, kurš guva 15 punktus un izcīnīja 18 atlecošās bumbas.

 

Ja iepriekšējā mājas spēlē pret jūrmalniekiem mājinieku raidītos metienus Jelgavas sporta halles grozi ņēma pretim, tad šodien “Jelgavas” basketbolistiem gaužām nesekmējās metienos no spēles. Mūsu snaiperis Rihards Ginters punktus neguva. Arī Agnim Čavaram punktu bagāžā nulle punktu, savukārt Andris Justovičs šoreiz pieticīgs – viens precīzs tālmetiens no četriem. Mūsu vīri zaudēja arī cīņā par atlecošajām bumbām, kas basketbolā ir noteicošs faktors. Saliekot kopā to ar zemo metienu precizitāti, atrodams arī zaudējuma iemesls.

 

“Ņemot vērā to, ka šo maču traumas dēļ bija jāizlaiž centra uzbrucējam Denisam Krestiņinam, pretinieku treneri laukumā sūtīja augumā garākos vīrus, lai iegūtu pārsvaru, it īpaši zem paša groza. Tādēļ centāmies spēlēt ātrāk, liekot uzsvaru uz mūsu ceturtās pozīcijas spēlētājiem, kas ir nedaudz īsāki un ātrāki, un no kuriem arī vēlējāmies sagaidīt precīzus metienus gan no tālās, gan no tuvākas distances. Taču laukumā, spēles gaitā nespējām realizēt šo plānu,” pēc mača stāsta BK “Jelgava” treneris Gatis Justovičs.

 

“Jelgavas” sastāvā rezultatīvākie spēlētāji bija Kristaps Pļavnieks un Dāvis Geks, kuri katrs guva 17 punktiem, bet ukraiņu centra uzbrucējs Oleksandrs Cikaļuks šovakar aizvadīja laukumā vislielāko spēles laiku “Jelgavas” sastāvā, gūstot 15 punktus, izcīnot 18 atlecošās bumbas, no tām desmit uzbrukumā un bloķēja divus pretinieku metienus.

 

Pēc piedzīvotā zaudējuma “Jelgavas” komanda 11 uzvarām un 14 zaudējumiem joprojām atrodas 7.pozīcijā un saglabā reālas izredzes iekļūt izslēgšanas spēļu kārtā.

 

Nākamo spēli BK “Jelgava” aizvadīs jau šo sestdien, 14.martā, kad Zemgales olimpiskajā centrā būs jātiekas ar “Liepāja/Triobet” vienību.

 

“Aldaris” Latvijas Basketbola līga

Jelgavas sporta halle, 11.marts

BK “Jelgava” – BK “Valmiera” 71:87 (15:26, 17:21, 19:21, 20:19)

Jelgava: Paļavnieks 17, Geks 17, Cikaļuks 15+18ab+2bm, Mētra 10, Lomažs 9, Justovičs 3, Ginters, Čavars, Bērziņš, Bitītis.