Dziedošākie VEF LJBL dalībnieki kopā ar BK “Jelgava” spēlētājiem R.Vanagu un K.Lāci iedzied “Ja tu teiksi”

Februāra izskaņā Jelgavas 4. vidusskolā viesojās VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas basketbolisti no Rīgas, kuri kopā ar skolas koru dalībniekiem iedziedāja dziesmu “Ja tu teiksi”. Sportistu un mūziķu kopkori diriģēja Dziesmu svētku virsdiriģents Romāns Vanags, elektriskās klavieres spēlēja dziesmas autors komponists Kārlis Lācis un koristiem piebalsoja basketbola kluba “Jelgava” basketbolisti.

Basketbolistu un koristu dziesmas videoklipa uzņemšana ir viens no VEF Latvijas Jaunatnes basketbola līgas Talantu nedēļas pasākumiem, ko rīko Latvijas Basketbola savienība. “Šī pasākuma galvenā doma ir, ka basketbols iet roku rokā ar dziesmu – basketbolisti iedzied vienu no Dziesmu svētku repertuāra dziesmās un pēc tam Dziesmu svētku laikā dalībniekiem tiks organizēti ar basketbolu saistīti pasākumi,” ideju ieskicē Basketbola savienības pārstāvis Artūrs Portnovs. Jāpiebilst, ka skaņdarbs “Ja tu teiksi” ir no komponista K.Lāča veidotā cikla “Jaunības dziesmas” un iekļauta Dziesmu svētku repertuārā.

“Esam priecīgi par to,” norāda “Spīgo” studijas diriģente Arta Jurgenovska. Dziesmas iedziedāšanā piedalījās ap 30 Jelgavas 4. vidusskolas koru dalībnieki no 4. līdz 9. klasei un apmēram tikpat daudz basketbolistu no Rīgas, kā arī BK “|Jelgava” basketbolisti Dāvis Geks, Rihards Lomažs un Andris Justovičs, kurš ir bijušais 4. vidusskolas audzēknis. «Skolas laikā deviņus gadus dziedāju korī,» nosaka Andris. ”

Jelgavas 4. vidusskolas direktors Agris Celms klausījās no malas un arī deva norādes. “Intonācija iet uz leju, ja ir bēdīgi. Bet te nav bēdīgi, tāpēc vajag uz augšu,” viņš pamācīja dziedātājus. Savukārt diriģents R.Vanags kori uzmundrināja, sakot, ka šis priekšnesums ir paraugdemonstrējums visai Latvijai. Pēc klipa filmēšanas diriģents atzina, ka gājis labi, jo ir bijuši gadījumi, kad tādam sastiķētam korim vēl jāmāca balsis.

Pēc kopīgas dziedāšanas visi skolas sporta zālē ļāvās sportiskām aktivitātēm, ko vadīja BK «Jelgava» spēlētāji.

Info: Jelgavas Vēstnesis
(pilns raksts – http://www.jelgavasvestnesis.lv/page/56?news_id=28292)
Foto: Ritvars Ganuļevičs