Ginters, Geks šaus no tālās distances, Mārtiņš Gulbis no centra

Jau sestdien, 21.februārī Ventspils olimpiskajā centrā norisināsies “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēle un tradicionālie meistarības konkursi. BK “Jelgava” spēlētāji Dāvis Geks un Rihards Ginters piedalīsies tālmetienu sacensībā, savukārt treneru konkursā metienos no centra piedalīsies komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

“Zvaigžņu spēles tālmetienu konkursā piedalīšos jau ceturto reizi. Esmu pagodināts pārstāvēt basketbola svētkos BK “Jelgava” krāsas,” lepni stāsta Dāvis Geks. “Ņemot vērā iepriekšējo pieredzi zinu, ka jāstartē ar vēsu prātu, Kurš no dalībniekiem spēs ātrāk “piešaut” grozus, būs lielāka iespēja uzvarēt.”

Savukārt D.Geka komandas biedrs Rihards Ginters pirmo reizi piedzīvos šāda mēroga konkursu. “Patīkami saņemt uzaicinājumu. Tālmetieni ir mans spēcīgākais ierocis laukumā, ko līdz šim esmu pierādījis mačos. Treniņos smagais darbs sāk atmaksāties un rezultāti neizpaliek.”

R.Ginters jautāts, kurš no no abiem BK “Jelgava” snaiperiem nostartēs sekmīgā, basketbolists atbild, ka iespējas šādā konkursā visiem ir vienādas. “Ja netikšu līdz finālam, tad ceru, ka to paveiks Dāvis,” piebilst R.Ginters.

Savukārt tradicionālajā treneru konkursā metienos no centra startēs BK “Jelgava” basketbola speciālists Mārtiņš Gulbis, kurš arī iekļauts Leģionāru izlases treneru korpusā.

“Aldaris” Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēlē 21.februārī notiks Ventspils Olimpiskajā centrā (konkursu priekšsacīkstes no plkst.14:30 translēs portāls ltv.lv; plkst.16 sāksies spēle un LTV7 tiešraide). Biļetes var iegādāties Biļešu servisa tirdzniecības vietās. Spēles laikā līdzjutējiem būs iespēja piedalīties “Aldari” LBL tradicionālajā akcija: „Trāpi un brauc”, kuras galvenā balva – jauns automobilis „Škoda Fabia”.

LBL Zvaigžņu spēlē LBL komanda un līgā spēlējošo leģionāru izlase sacentīsies astoto reizi. 1995.gadā Rīgas Sporta pilī pārāki bija latvieši (139:133), 2000.gadā Ventspilī spēle beidzās neizšķirti (110:110), 2004.gadā Ventspilī, 2005.gadā Jelgavā un 2013.gadā Valmierā uzvarēja Leģionāri (106:93, 127:123 un 92:86), bet 2012.gadā Daugavpilī un 2014.gadā Jēkabpilī pārāka bija LBL izlase (132:131 un 154:110).