Andris Justovičs neapturams jelgavnieku uzvarā pār Jūrmalu

19.februārī “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas mājas spēlē basketbola klubs “Jelgava” demonstrēja augstas kvalitātes basketbolu un ar graujošu 82:60 sakāva līgas ceturto spēcīgāko komandu “Jūrmala/Fēnikss”. Uzvarētāju sastāvā teicams sniegums Andrim Justovičam, kurš realizēja sešus tālmetienus un mačā sakrāja 21 punktu.

“Jelgavas sporta halles zālē esmu trenējies lielāko savu daļu karjeras. Šajā zālē spēlējot vienmēr ir labas sajūtas, pozitīvas emocijas un jūtams pienesums no līdzjutējiem”, pēc mača priecīgs stāsta galvenais varonis Andris Justovičs.

BK “Jelgava” komanda aizvadīja vienu no sezonas labākajām spēlēm gan aizsardzībā, gan uzbrukumā, gūstot 82 punktus, bet atstājot pretiniekus uz pieticīgajiem 60. Jāpiebilst, ka Jelgavnieki pretinieku līderus un šī gada “Aldaris” LBL Zvaigžņu spēles dalībniekus Mārtiņu Laksu un Ervīnu Jonātu spēja noturēt katru uz diviem punktiem.

“Rihardam Ginteram bija uzticēts segt M.Laksu, savukārt Agnis Čavars un Andris Justovičs ļoti sekmīgi spēja apturēt Ervīnu Jonātu. Daudz analizējām pretinieku spēli un mūsu vīri sekmīgi izpildīja dotos uzdevumus laukumā. Arī uzbrukumā šoreiz nospēlējām krietni disciplinētāk, ” stāsta BK “Jelgava” treneris Gatis Justovičs.

BK “Jelgava” rindās un visā spēlē rezultatīvākais bija Andris Justovičs, kurš nospēlētās nepilnās 16 minūtēs guva 21 punktus. Kristaps Pļavnieks guva 10 punktus un atdeva deviņas rezultatīvas piespēles, bet Deniss Krestiņins sakrāja astoņus punktus un 11 atlecošās bumbas. Šajā spēlē jau krietni labāk bija iejuties ukrainis Aleksandrs Cikaļuks, kurš trīs savu gūtos grozus guva ar iespaidīgiem “slam-dunk”, kā arī izcīnīja četras bumbas zem groziem.

Jelgavnieki ar izcīnīto desmito uzvaru saglabā 7.vietu desmit komandu konkurencē un joprojām saglabā teicamas iespējas pacīnīties par iekļūšano labāko sešu komandu pulkā.

Nākamo spēli Mārtiņa Gulbja un Gata Justoviča vadītā komanda aizvadīs 4.martā, kad plkst. 19.30 Saldus sporta namā tiksies ar nesenajiem pāri darītājiem BK “Saldus”, taču pirms tam 21.februārī vairāki BK “Jelgava” spēlētāji, tajā skaitā arī galvenais treneris Mārtiņš Gulbis un kluba karsējmeitenes piedalīsies LBL Zvaigžņu spēles pasākumā un tajā paredzētajās aktivitātēs un konkursos.

“Aldaris” Latvijas Basketbola līga
Jelgavas sporta halle, 19. februāris
BK “Jelgava” – BK “Jūrmala/Fēnikss” 82:60 (19:14, 21:14, 15:12, 27:20)
Jelgava: Justovičs 21, Pļavnieks 10+9rp, Čavars 9, Lomažs 9, Krestiņins 8+11ab, Geks 8, Cikaļuks 6, Mētra 4, Ginters 4, Bērziņš 3, Bitītis

Autors: Jānis Tiltiņš
FOTO: Raitis Supe (Jelgavas Vēstnesis)
http://www.jelgavasvestnesis.lv/page/121