BK “Jelgava” karsēja stāsta par savu dzīves lielāko kaislību un basketbolu

Jelgavnieces Annijas Metenes ikdienā brīvo brīžu ir maz. Neskatoties uz to, ka jauniete jau no pirmās dienas pārstāv basketbola kluba “Jelgava” karsējmeiteņu komandu, viņa 13 gadus dejo līnijdejas, ir iesasitījusies orķestrī “Rota” kā defilē priekšnesumu dejotāja, turklāt sekmīgi to apvieno ar mācībām Latvijas Universitātē Moderno valodu un biznesa studiju prorammā un ar darbu apģērbu veikalā “H&M”.

– Vai atminies kā uzsāki savas gaitas “Jelgavas” kluba karsējmeiteņu komandā?
– Pirms trīs gadiem BK “Jelgava” komandas vadība bija izsludinājusi karsējmeiteņu uzņemšanu, jeb atlasi. Vairāki draugi ieteica izmēģināt sēkus. Nolēmu, ka jāpamēģina, kas jauns un devos parādīt sevi no labākās puses. Dodoties uz atlasi biju pārņemta ar milzīgu satraukumu. Gandrīz pabraucu garām Zemgales olimpiskajam centram. Tomēr atlase noritēja pozitīvi. Iepatikos žūrijas locekļiem – komandas spēlētājiem un vadītājai Lindai Paulauskai un iekļuvu 2.kārtā. Tā, lūk darbojos šeit no pašiem pirmssākumiem un vairs nevaru iedomāties savu ikdienu bez darbošanās karsēju komandā.

– Pastāsti, cik viegli, vai grūti ir būt par karsējmeiteni?
– Man ir samērā spraigs darbu grafiks. Slodze ir liela. Taču es visu daru ar pilnu atdevi, jo tas, ko daru man sagādā prieku un pozitīvas emocijas. Protams, regulāri sevi jāuztur labā sportiskā formā. Lai pietiekami labā kvalitātē izpildītu vairākas dejas pēc kārtas karsējmeiteņu iznācienos spēles laikā ir nepieciešama pietiekami laba fiziskā sagatvotība. Arī treniņos izpildām vingrinājumus tās uzlabošanai. Jāievēro arī sabalansēts un veslīgs uzturs. Nedrīkst aizrauties ar neveselīgu pārtiku. Līdzīgi kā basketbolistiem, lai sasniegtu labāku rezultātu, par savu ķermeni jārūpējas.

– Ņemot vērā to, ka vairākus gadus darbojies basketbola kluba “Jelgava” karsējmeiteņu komandā, vai esi sākusi vairāk sekot līdzi un interesēties par basketbolu?
– Esmu aktīva “Jelgavas” komanda fane. Esmu par to, lai esam kā viena liela komanda, nevis divas atsevišķas. Vienmēr sociālajos tīklos sekoju līdzi jelgavnieku gaitām izbraukuma spēlēs. Esmu sākusi arī sekot līdzi plaši pazīstamajam projektam “Ghetto Games”, īpaši strītbolam, kurā piedalās vairāki pazīstami puiši no Jelgavas, kā arī regulāri sekoju līdzi Latvijas vīriešu izlases basketbola gaitām. Jāatzīst, ka esmu pat sākusi saprast basketbola spēles tiesnešu žestus laukumā. Turklāt vasaras periodā ar draugiem uzspēlējam basketbolā laukumā Mīnusus un sacenšamies soda metienu izpildē.

– 21.februārī Ventspilī norisināsies “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas Zvaigžņu spēle. Vai šogad arī BK “Jelgava” karsējas piedalīsies karsējmeiteņu komandu konkursā?
– Protams! Jau esam sākušas aktīvi tam gatavoties. Treniņus aizvadām gandrīz katru dienu. Tos aizvadām arī Rīgas Olimpiskajā sporta centrā, jo tur ir piemēroti apstākļi, lai izpildītu akrobātiskos elementus. Katrai komandai jāuzstājas ar divām dejām. Viena minūtes garumā, bet otra divu minūšu garumā. Pirms diviem gadiem izcīnījām 5.vietu, bet pērn 3.vietu. Šogad mērķis ir skaidrs – 1.vieta. Ir uz ko tiekties un sasniegt.

– Kā vērtē Latvijas basketbola līgas komandu pārējās karsējmeiteņu komandas?
– Līmeņi krasi atšķiras. Neesmu redzējusi konkurentes darbībā spēles laikā, taču šad, tad paskatos pieejamus video internetā. “Ventspils” un Latvijas Universitātes karsēju trumpji ir akrobātiski triki, savukārt mums ir spēcīga horeogrāfija, pateicoties vadītājai L.Paulauskai. Īstos samērus varēs vērtēt konkursa laikā.

– Kā tu varētu raksturot BK “Jelgava” karsēju komandas vadītāju Lindu Paulausku?
– Viņa ir ļoti spēcīga personība, kas ir ļoti stingra. Viņa vēlas, lai izvirzītie mērķi tiktu sasniegti ar kvalitatīvu izpildījumu. Deja ir arī viņas kaislība. Linda cenšas pasniegt visu tā, lai mēs, audzēkņi saprotam, kādēļ mēs to darām. Katrā ziņā mūsu vadītāja prot gan paslavēt, gan kritizēt, gan būt kā labs draugs.

– Ko tu esi ieguvusi, dejojot BK “Jelgava” karsējmeiteņu komandā?
– Ņemot vērā to, ka man ļoti patīk dejot un deja ir viena no manām dzīves lielākajām kaislībām, esmu priecīga un pozitīvi uzlādēta pēc katra iznāciena laukumā, katras dejas, katras spēles. Jāatzīst, ka esmu ieguvusi arī sava veida atpazīstamību. Ir gadījies, ka sabiedriskās vietās, vai kādā publiskā pasākumā man nāk klāt nepazīstami cilvēki un vaicā, vai es esmu BK “Jelgava” karsēja? Patīkami, taču to neizmantoju. Protu ar to ļoti labi sadzīvot.

– Vai ir gadījies kāds kuriozs atgadījums no karsēju dzīves?
– Tādi ir vairāki, taču viens no spiltākajiem man ilgi vēl paliks atmiņā. Tas bija vienā no pirmajām sezonām, kad ne es, ne citas manas kolēģes vēl vispār nepazina tiesnešu žestus. Tad lūk, laukumā tika fiksēta kādam no spēlētājiem tehniskā piezīme. Pēc tiesneša žesta parādīšanas, es nepareizi nospriedu, domādama, ka ir fiskēts minūtes pārtraukums un uzsaucu meitenēm, lai dodamies laukumā dejot. Izskrējām laukumā starp spēlētājiem un tikai tad sapratām, ka esmam nonākušas muļķīgā situācijā.

Sarunas noslēgumā Annija Metene visiem BK “Jelgava” līdzjutējiem un karsējumeiteņu komandas faniem atgādina, lai cītīgi turpina atbalstīt mūsu puišus katrās spēlē un sparīāk atbalsta abas komandas ar aplausiem mājas spēlē. “Jāspēj novērtēt gan mūsu, gan basketbolistu ieguldītais darbs,” teica A.Metene.