“Jelgavas” ceļā stājas “Jūrmala/Fēnikss”

8.novembrī plkst. 18.00 Zemgales olimpiskajā centrā “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā turnīra spēli aizvadīs basketbola klubs “Jelgava”, kas uzņems “Jūrmala/Fēnikss” basketbolistus. Sestdienas pretinieki turnīra tabulā atrodas tikai par vienu vietu augstāk, nekā jelgavnieki.

“Jūrmala/Fēnikss” sastāvu pēc pagājušās sezonas skārušas vairākas izmaiņas. Komandu Aināra Zvirgzdiņa vietā patlaban vada Arnis Vecvagars. Komandu pametis saspēles vadītājs Kalvis Krūmiņš un uzbrucējs Roberts Stumbris, savukārt vietā nākuši Edgars Jeromanovs, kurš savas basketbolista gaitas uzsāka Jelgavas sporta skolā un ventspilnieks, uzbrucēja postenī spēlējošais Mārtiņš Laksa. Minētie vīri arī nosaka toni komandā, savukārt zem groziem valda vairāk nekā divus metrus garais Ervīns Jonāts, kurš jau pērn pierādīja, ka ir viens no perspektīvākajiem centra uzbrucējiem LBL.

Līdz šim pēc aizvadītām septiņām spēlēm jūrmalnieku bilance ir pozitīva – 4/3. A.Vecvagara vadītā komanda ar 69:66 apspēlēja Latvijas Universitātes komandu, ar 71:63 pieveica BK “Valmiera”, ar 83:62 sakāva saldeniekus un ar 87:65 sarūpēja zaudējumu “Barons kvartāls vienībai”. Savukārt zaudējumi piedzīvoti pret “Ventspili”, “Jēkabpili” un “Liepāja/Triobet”.

Jāizceļ tas, ka jelgavnieki izcīnījuši uzvaras tieši pret tām pašām komandām, kuras uzveikuši Latvijas kūrorta pilsētas basketbola komanda, turklāt ar stipri līdzīgiem punktu pārsvariem. Šis fakts liecina, ka sestdienas spēlē gaidāms spraigs mačs.

BK “Jelgava” uzvaras gadījumā varēs cieši, jo cieši pietuvoties “Jūrmala/Fēnikss” un BK “Jēkabpils” komandām,kurām ir tikai par vienu uzvaru vairāk un turnīra tabulā ieņem attiecīgi 5. un 6. vietu.

Pēc aizvadītiem deviņiem mačiem BK “Jelgava” sastāvā rezultatīvākais spēlētājs ir Dāvis Geks, kurš caurmērā gūst 13.8 punktus spēlē. Lielu artavu pēdējos mačos devis, nu jau viens no līgas precīzākajiem tālmetienu izpildītājiem, Rihards Ginters, kurš realizē 57.7% izpildīto tālmetienu. Savukārt enerģiskais lietuvietis Denis Krestinins joprojām saglābo pirmo vietu visā līgā efektivitātes statistikas rādītājā – 20.3, apsteidzot tādus vīrus, kā Bamba Fall no “VEF Rīga” un Edgaras Zelionis no “Liepāja/Triobet”, kurš saņēma mēneša MVP, jeb vērtīgākā spēlētāja balvu.

Basketbola klubs “Jelgava” aicina skatītājus uz sestdienas spēli ierasties krietni laicīgāk, lai neveidotos pārmērīgas rindas pie kases. Būsim parūpējušies, lai faniem būtu ātrāka un ērtāka iespēja iegādāties alkoholiskos un bezalkoholiskos dzērienus, tādējādi mazinot rindas kafejnīcā, savukār paralēli “Olybet” 500 eiro metienam no centra notiks papildus skatītāju konkurss, kurā varēs laimēt basketbola bumbu ar visu BK “Jelgava” spēlētāju parakstiem. Šajā konkursā varēs piedalīties ikviens, kurš būs aizpildījis BK “Jelgava” konkursa anketu. Piedalīties tajā varēs arī tie, kam ir izsniegtas VIP kartes.

“Aldaris” LBL turnīra tabula:

1. BK “Ventspils” 4 – 0,

2. “VEF Rīga” 2 – 0,

3. “Liepāja/Triobet” 7 – 1,

4. “Barons kvartāls” 4 – 2,

5. BK “Jēkabpils” 4 – 3,

6. “Jūrmala/Fēnikss” 4 – 3,

7. BK “Jelgava” 3 – 5,

8. BK “Valmiera” 2 – 4,

9. “Latvijas Universitāte” 0 – 6,

10. BK “Saldus” 0 – 6.