BK “Jelgava” izcīna pirmo uzvaru sezonā, pārspējot LU studentus

19.oktobra vakarā Olimpiskajā sporta centrā basketbola klubs “Jelgava” dramatiskā spēlē ar 67:62 pieveica “Latvijas Universitātes” basketbola komandu, izcīnot pirmo uzvaru šajā sezonā. Uzvarētājiem Deniss Krestinins izcēlās ar double-double – 15 punkti un 15 atlecošās bumbas.

“Smagais darbs, ko esam ieguldījuši, beidzot nesis augļus. Lai arī neaizvadījām kvalitatīvu spēli visas 40 minūtes, tomēr komanda parādīja, ka tai piemīt stingrs raksturs, spēja sakoncentrēties un sekmīgi aizvadīt mača izskaņu,” pēc uzvarētās spēles spriež BK “Jelgava” galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. “Turnīra tabulā komandas, kas atrodas no 4. līdz 9.vietai var cīnīties un spēlēt kā līdzīgs ar līdzīgu, turklāt spēlējot izbraukumā šīs, vienības ir īpaši bīstamas, tas ir iemesls, kādēļ mums šovakar pret LU neklājās viegli. Priecājos, ka spēles iznākums mums bija pozitīvs.”

Uzvarētāju sastāvā teicama statistika lietuviešu leģionāram Denisam Krestininam, kurš guva 15 punktus, savāca 15 atlecošās bumbas, pārtvēra trīs piespēles, bloķēja divus metienus un izprovocēja pretinieku piecas reizes pārkāpt noteikumus. Savukārt rezultatīvākais bija saspēles vadītājs Kristaps Pļavnieks, kura kontā 19 punkti.

Basketbola klubs “Jelgava” pēc aizvadītām piecām spēlēm un izcīnīto pirmo uzvaru LBL turnīra tabulā ieņem 8.vietu, tikai par vienu uzvaru atpaliekot no Jūrmalas, “Barons kvartāls” un Valmieras.

Nākamo spēli jelgavnieki aizvadīs sestdien, 25.oktobrī, kas plkst. 17.00 Zemgales olimpiskajā centrā uzņems “Barons kvartāls” ar jelgavnieku Kasparu Kambalu priekšgalā.

“Aldaris” Latvijas Basketbola līga

19.oktobris, OSC

BK “Latvijas Universitāte” – BK “Jelgava” 62:67 (16:12, 17:19, 16:19, 13:17)

Jelgava: Kristaps Pļavnieks 19 + 5rp, Deniss Krestinin 15 + 15ab+3pb+2b, Dāvis Geks 9, Agnis Čavars 9+6ab, Rihards Ginters 7, Salvis Mētra 6, Aleksandrs Kosenkov 2, Oskars Liepiņš, Jānis Bērziņš, Rihards Pāže, Toms Bitītis.

Informāciju sagatvoja

BK “Jelgava” pārstāvis

Jānis Tiltiņš.

Mob.tel.: 25250704

e-pasts: [email protected]