BK “Jelgava” – par mata tiesu no pirmās uzvaras

15.oktobrī Liepājas olimpiskajā centrā ceturto zaudējumu sezonā piedzīvoja basketbola klubs “Jelgava”, kas ļoti spraigā spēlē, pagarinājumā ar 86:90 piekāpās Latvijas Basketbola līgas (LBL) līderiem “Liepāja/Triobet”.

Visu spēles gaitu abas komandas elpoja vienai otrai pakausī un nedeva iespējas uz lielu izrāvienu (vadības maiņa spēles gaitā – 13 reizes. Neizšķirts rezultāts spēles gaitā – 10 reizes), izšķirot spēles liktenit krietni agrāk. Tieši otrādi. Spēles liktenis neizšķīrās pamatlaikā, bet gan pagarinājumā. Vēl 11 sekundes līdz pamatlaika beigām pēc Salvja Mētras piespēles grozu guva Dāvis Geks, panākot neizšķirtu (75:75). Lai gan mājiniekiem bija iespēja izraut uzvaru, neprecīzs bija liepājnieku leģionārs Andrius Mažutis.

Spēles pagarinājumā nedaudz veiksmīgāki bija liepājnieki. Interesants fakts, ka “Liepāja/Triobet” komanda šajā piecu minūšu nogrieznī nesaņēma nevienu spēlētāju personīgo piezīmi. Tieši jelgavnieku noteikumu pārkāpumi ietekmēja spēles gaitu un rezultātu, ņemot vērā to, ka izšķirošajos notikumos piekto piezīmi saņēma un laukumu bija jāpamet veiksmīgi spēlējošajam Salvim Mētram.

BK “Jelgava” sastāvā teicams sniegums uzbrukumā Dāvim Gekam, kurš pretinieku grozā salādēja 28 punktus, 14 punkti Salvim Mētram, bet pa 12 Agnim Čavaram un lietuvietim Denisam Krestininam, kurš izcīnīja arī desmit atlecošās bumbas.

Patlaban jelgavnieki LBL turnīra tabulā ar četriem zaudējumiem četrās spēlēs ieņem 8.vietu desmit komandu konkurencē.

Nākamo spēli mūsu vīri aizvadīs jau šo svētdien, 19.oktobrī, kas Rīgā Olimpiskajā sporta centrā plkst. 18.00 būs jātiekas ar turnīra tabulas kaimiņiem BK “Latvijas Universitātes” komandu, kas šajā sezonā, līdzīgi kā jelgavnieki, vēl nav izjutu;si uzvaras prieku.

Informāciju sagatavoja

BK “Jelgava” pārstāvis

Jānis Tiltiņš.

Mob.tel. 25150704

e-pasts: [email protected]