BK “Jelgava” pirms spēles ar “Jēkabpili” papildina sastāvu

8.oktobrī plkst. 19.00 Zemgales olimpiskajā centrā (ZOC) Latvijas Basketbola līgas (LBL) sezonas trešo spēli aizvadīs basketbola klubs “Jelgava”, kas uzņems “Jēkabpili”. Jelgavnieku rindas uz pārbaudes laiku papildinājis 21 gadus vecais uzbrucējs Rihards Ginters.

“Pa šīm dienām esam pietiekami labi atpūtušies, atjaunojuši spēkus un būsim pietiekami rūpīgi sagatavojušies pret “Jēkabpils” komandu, kas mums būs liels pārbaudījums. Pretinieku sastāvs ir pieredzējis, meistarīgs un gudrs, tādēļ jācenšas spēles gaitā pieļaut pēc iespējas mazāk kļūdu. Mēģināsim uzspiest savu spēles stilu un ticam uz pozitīvu iznākumu trešdienas mačā, ” analizē BK “Jelgava” galvenais treneris Mārtiņš Gulbis.

Līdz šim mūsu komandas pretinieki LBL čempionātā aizvadījuši divas spēles, pagarinājumā piekāpjoties BK “Valmiera” 89:90, bet uzvarot ar 69:61 “Latvijas Universitātes” basketbolistus. Pērnajā sezonā jēkabpilieši izcīnīja bronzas godalgas.

Neilgi pirms 8.oktobra spēles BK “Jelgava” vienībai uz divu spēļu pārbaudes ciklu pievienojies 192 centimetrus garais un 21 gadu vecais basketbolists no Rīgas Rihards Ginters, kurš šo sezonu iesāka LBL 2.divīzijas Rīgas Stradiņa universitātes komandā (RSU). Perspektīvais basketbolists pērnajā sezonā LBL 2.divīzijas čempionātā caurmērā guva 19.9 punktus un izcīnīja 6.3 atlecošās bumbas, šīs sezonas pirmajā spēlē guva 25 punktus un izcīnīja septiņas atlecošās bumbas. R.Ginters savas karjeras laikā pārstāvējis arī Latvijas jauniešu U18 un U20 izlases.

“Mēs joprojām turamies pie kluba izvirzītā plāna, strādāt ar jaunajiem un perspektīvajiem basketbolistiem. R.Ginters bija viens no retajiem spēlētājiem, kuru bija iespējams piesaistīt mūsu komandai. Basketbolistam būs divu spēļu pārbaudes laiks, lai sevi pierādītu,” stāsta M.Gulbis.

 

Informāciju sagatavoja

BK “Jelgava” pārstāvis

Jānis Tiltiņš.

Mob.tel.: 25150704

e-pasts: [email protected]