Krestinins uz gadu “Jelgavā”, komanda tiksies ar LBL čempioniem

Basketbola kluba “Jelgava” vadība uz vienu sezonu noslēgusi līgumu ar divdesmit gadus veco un divus metrus garo lietuviešu uzbrucēju Denisu Krestininu, kurš savas karjeras laikā Lietuvas U19 izlases rindās izcīnījis bronzas godalgu Pasaules čempionātā basketbolā.

“”Jelgavas” klubs ir piemērota vieta jaunajiem basketbolistiem, lai šeit pilnveidotos un progresētu, tādēļ izvēlējos savu karjeru turpināt tieši šeit,” stāsta D.Krestinins. “Jau no pirmās dienas, kad pievienojos komandai jutu, ka tajā valda ļoti laba atmosfēra un esam gluži kā liela ģimene. Kluba organizācija un treneru korpuss darbojas profesionālā līmenī. Komandā ir spēlētāji ar lielu potenciālu un pareizo attieksmi, lai tā gūtu panākumus. Mums ir paši labākie fani. Es domāju, ka šajā sezonā mēs esam spējīgi paveikt lielas lietas.”

Deniss Krestinins savas karjeras laikā pārstāvējis vairākus Lietuvas klubus, tajā skaitā vienā no sezonām velkot mugurā “Lietuvas Rytas” formas tērpu. Iepriekšējo sezonu basketbolists aizvadīja Polijas vienībā “PGE Torow”, kuras sastāvā VTB vienotajā līgā 13 spēlēs caurmērā guva 1.4 punktus un izcīnīja 2.2 atlecošās bumbas, savukārt Polijas čempionātā lietuvietis 28 spēlēs atzīmējās, gan ar pieticīgāku statistiku, taču palīdzēja “PGE Turow” komandai izcīnīt Polijas čempionu titulu.

“Katrā komandā ir nepieciešams viens lietuviešu basketbolists,” vērtē BK “Jelgava” galvenais treneris Mārtiņš Gulbis. “Kā vairumam mūsu dienvidu kaimiņu spēlētājiem, arī D.Kristininam piemīt liels cīņas spars un pašatdeve laukumā. Pirmajā sezonas spēlē pret “VEF Rīga” varēja pamanīt, ka viņš laukumā par velti neko neatdod, bet cīnās katrā epizodē līdz galam. Uzskatu, ka šim vīram ir liels potenciāls un iespējas krietni progresēt.”

Lietuviešu leģionāru darbībā varēsim ieraudzīt BK “Jelgava” nākamajā LBL spēlē, kas paredzēta piektdien, 3.oktobrī Zemgales olimpiskajā centrā (ZOC), kad būs jākrusto šķēpi ar pērnās sezonas Latvijas čempioniem BK “Ventspils”. Spēles sākums plkst. 19.00.

“Pēc zaudētās spēles pret “VEF Rīga” esam veikuši analīzi, lai turpmāk spēlētu krietni sekmīgāk. Sezona ir iesākusies un jau nākamajos mačos spēlētāji būs tikuši pāri uztraukumam. Cienīsim savus pretiniekus, taču laukumā dosimies uz kārtīgu cīņu un demonstrēsim labas kvalitātes basketbolu,” spriež M.Gulbis.

 

Informāciju sagatavoja

BK “Jelgava” pārstāvis

Jānis Tiltiņš.

Mob.tel.: 25150704

e-pasts: [email protected]