BK “Jelgava” LBL sezonu sāks pret “VEF Rīga”

Latvijas Basketbola līgas (LBL) 24.sezona ar četrām spēlēm sāksies 1.oktobrī. Plkst. 19.00 Zemgales olimpiskajā centrā (ZOC) basketbola klubs “Jelgava” uzņemts trīskārtējos Latvijas čempionus “VEF Rīga” basketbolistus.

Jelgavas vienībai šajā sezonā paredzams grūts sākums, jo LBL kalendārā pirmie mači plānoti pret komandām, kas cīnīsies par medaļām un Latvijas čempionu titulu. 1.oktobrī spēle pret “VEF Rīga”. Pēc divām dienām, 3.oktobrī jau jātiekas ar pērnā sezonas čempioniem BK “Ventspils”, bet 8.oktobrī duelis ar 2013./2014. Sezonas bronzas medaļniekiem – BK “Jēkabpils”. Pirmās trīs tikšanās notiks savā laukumā, Zemgales olimpiskajā centrā.

BK “Jelgava” galvenais treneris Mārtiņš Gulbis saglabā optimismu un ir pārliecināts, ka viņa vadītā komanda pret līgas favorītiem spēs parādīt solīdu sniegumu: “”VEF” vienība ir nopietns pretinieks. Gatavojamies šai spēlei, treniņos turpinot strādāt pie visām iestrādēm, kuras slīpējām pirms sezonas. Saprotams, ka pretinieki individuāli ir meistarīgāki, taču šo trūkumu mēs centīsimies kompensēt ar azartu un cīņassparu. Komanda ir labā fiziskā formā, turklāt visi basketbolisti ir veseli, tādēļ spēlēsim bez uztraukuma un demonstrēsim labu basketbolu.”

Tika ziņots, ka īsi pirms sezonas sākuma BK “Jelgava” komandu atstājis uzbrucējs Ivars Žvīgurs, kurš demonstrēja labu sniegumu pārbaudes mačos, panācis vienošanos ar vienu no Francijas klubiem. Taču sastāvā vieta tukša nepalika, jo “Jelgavas” vadība pieteikusi 20 gadus veco un divus metrus garo lietuviešu uzbrucēju Denis Krestinin, kurš aizvadītajās sešās pārbaudes spēlēs izcēlās, kā teicams cīnītās zem groza, vidēji izcīnot 8.9 atlecošās bumbas.

BK “Jelgava” LBL pirmās sezonas spēles sākums plkst. 19.00. Ieejas biļetes cena pieaugušajiem maksās 3eiro, savukārt skolēniem, studentiem, pensionāriem un invalīdiem, uzrādot derīgas apliecības ieeja uz spēli maksās 1eiro. Spēļu pārtrakumos paredzēti arī dažādi skatītāju konkursi.

“Jelgavas” kluba spēlētāji un vadība aicina ikvienu basketbola fanu uz mājas spēlēm atbalstīt mūsu komandu, lai palīdzētu sasniegt pēc iespējas augstākus rezultātus.

 

Atgādinām, ka BK “Jelgava” gaitām un visām aktualitātēm var sekot līdzi plašākajos sociālos tīklos internetā. (Komandas mājas lapas ir iespējams apmeklēt arī tad, ja nav veikt reģistrācija.)

http://www.draugiem.lv/bkjelgava/,

https://www.facebook.com/BKJelgavaLBL,

https://twitter.com/BKJelgava,

 

BK “Jelgava” sastāvs LBL 2014./2015.gada sezonā

Denis Krestinin (lietuvietis) – uzbrucējs, iepriekš spēlējis Polijas “PGE Turow”.

Salvis Mētra (latvietis) – aizsargs, iepriekš spēlējis LBL “Barons kvartāls”

Aleksandrs Kosenkov (ukrainis) – centrs, iepriekš spēlējis Ukrainas “Dnipro”

Oskars Liepiņš (latvietis) – aizsargs, iepriekš spēlējis LBL BA “Turība”

Agnis Čavars (latvietis) – uzbrucējs, iepriekš spēlējis LBL “Barons kvartāls”

Rihards Pāže (latvietis) – centrs, iepriekš spēlējis LBL-2 BK “Mārupe”

Jānis Bērziņš (latvietis) – uzbrucējs, iepriekš spēlējis LBL BK “Jelgava”

Toms Bitītis (latvietis) – aizsargs, iepriekš spēlējis LBL-3 BK “Sigulda”

Kristaps Pļanieks (latvietis) – aizsargs, iepriekš spēlējis LBL “VEF Rīga”

Dāvis Geks (latvietis) – uzbrucējs, iepriekš spēlējis LBL BK “Valmiera”

Uvis Strogonovs (latvietis) – aizsargs, iepriekš spēlējis LBL BK “Jelgava”

Galvenais treneris – Mārtiņš Gulbis

Treneris – Gatis Justovičs



Informāciju sagatavoja

BK “Jelgava” pārstāvis

Jānis Tiltiņš.

Mob.tel.: 25150704

e-pasts: [email protected]